Gelinlerim için Hazırlık Planı ve Öneriler

Ara 11, 2022

Gelin Hazırlıklarına ne zaman başlanmalı, gelin hazırlıkları,Düğün Hazırlıklarına Ne Zaman Başlanır ve Süreç Nasıl İlerler, düğün mekanı, yaz mı, kış mı, düğün konsepti, düğün günü, düğün organizasyonu, mevsime göre düğün, hangi mevsimde düğün yapılır, düğün sezonu, istanbul düğün fotoğrafçısı, stories of couple, ve senin hikayen, sonbahar mevsimi, sonbahar tonları, yedigöller, sonbahar, kış mevsimi, kış renkleri, kış düğünü, kış düğün organizasyonu, mevsimler, mevsim geçişleri, after party, chapters,

Gelin olmak, bir kadının hayatında gerçekleşen önemli ve unutulmaz anlardan biridir. Hem duygusal hem de fiziksel bir hazırlık sürecidir. Hayatımızın her evresi bizi farklı bir yolculuğa hazırlar. Değişmiyoruz desek bile, geçirdiğimiz her döngü, bizi bir önceki halimizden daha iyiye götürüyor diyebilirim.

Gelelim bu süreçte nasıl bir hazırlık süreci geçireceğimize, aklıma gelenleri yazıyorum. Burada olmayan farklı bir öneriniz varsa yorum kısmından paylaşarak, bu süreçte olan gelinlerimize fayda sağlayabilirsiniz.

1. Gelinliğiniz için Çamaşır Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Gelinliğinizin içine giyeceğiniz iç çamaşırını seçerken birkaç önemli noktaya dikkat etmelisiniz.

  • Öncelikle, iç çamaşırınızın bedeninize uygun bir boyutta olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede iç çamaşırınız rahat bir şekilde giyilebilir ve size tam oturacaktır.
  • İç çamaşırınızın kalitesine de dikkat etmelisiniz. Yumuşak ve nefes alabilen kumaşlardan yapılmış iç çamaşırları tercih etmelisiniz. Böylece iç çamaşırınız rahat ve konforlu bir şekilde giyilebilir.
  • Ayrıca, iç çamaşırınızın estetik bir görünüme sahip olması da önemlidir. Bu sayede iç çamaşırınız hem rahat hem de güzel görünecektir.

2. Gelinliğinizi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Gelinlik alırken ve seçerken, öncelikle kendi kişisel tarzınıza ve beğeninize uygun bir gelinlik seçmelisiniz. Ayrıca, gelinliğinizi denemek için yeterli zaman ayırmalı ve doğru bir bedene sahip olduğundan emin olmalısınız.

  • Gelinliğinizin rahat ve konforlu olması çok önemlidir, çünkü düğün gününüz oldukça uzun ve meşakkatli olacak.
  • Gelinliğinizi denerken, nefes alabilme kapasitesine, hareket edebilme kolaylığına ve duruşunuza uygunluğuna da dikkat etmelisiniz.
  • Eğer gelinliğinizin siparişini vermeye karar verdiyseniz ve deneme aşamasına geldiyseniz, doğru beden seçimi yapmak için giymeyi planladığınız ayakkabıları, iç çamaşırlarını ve ek aksesuarları da getirmeniz önerilir.
  • Gelinliğinizi alırken ayrıca, kumaşın kalitesine, işçiliğine, renk ve desenlerinin uyumuna da dikkat etmelisiniz.
  • Eğer mümkünse, gelinliğinizi bir düğün danışmanı veya stilist ile birlikte seçmeniz size yardımcı olabilir.

Beğendiğim gelinlik önerilerine görsellerden ulaşabilirsiniz.

3. Gelin Ayakkabısı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Düğün gününün önemli kahramanlarından olarak görüyorum. Tüm gün ayaklarınızın üzerinde vakit geçireceğiniz için konforlu ve rahat bir ayakkabı seçimi yapmanızı öneririm. Eğer topuklu ayakkabıyı, günlük hayatınızda bile giymiyorsanız sırf düğün diye tercih etmemelisiniz. Bazı markaların, topuklu ayakkabı tercih etmeyen gelin adayları için tasarlamış oldukları çok güzel babet türevi gelin ayakkabıları mevcut. Size bununla ilgili en beğendiğim markalardan örnekler göstereceğim. Öncesinde dikkat etmeniz gerekenleri listeleyelim:

  • Gelin ayakkabınızın bedeninize uygun bir boyutta olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Ayrıca, gelin ayakkabınızın kalitesine ve dayanıklılığına da dikkat etmelisiniz. Böylece ayakkabınızı uzun süre rahat bir şekilde giyebilirsiniz.
  • Gelin ayakkabınızın tarzına da dikkat etmelisiniz. Düğününüzün temasına uygun bir ayakkabı seçmelisiniz. Böylece gelin ayakkabınız düğününüzün diğer detaylarıyla uyumlu olacaktır.
  • Ayakkabınızın rahatlığına da dikkat etmelisiniz. Çünkü düğün gününüz oldukça uzun ve meşakkatli olabilir, bu yüzden ayaklarınızın rahat olması önemlidir.
  • Kendi ayak ölçünüze uygun özel tasarım ürün yaptıracaksanız, firmanızın teslim tarihlerini dikkate alarak sipariş oluşturmanızı öneririm. Hatta benim tavsiyem, firma teslim tarihinden 1 – 2 hafta öncesini baz alarak sipariş oluşturun. Aksiliklere yer vermeye gerek kalmamış olur. :))

4. Gelin Aksesuar Seçimi

  • Gelinliğinizin renklerini ve tasarım tarzını düşünülerek aksesuar seçimi yapılmalısınız. Örneğin, eğer gelinliğiniz beyaz ve pembe renkleriyle süslü ise, bu renkleri yansıtan bir aksesuar seçimi yapmak doğru olur.
  • Gelinlik aksesuarları da düğün temasına uygun olmalıdır. Örneğin, eğer düğün teması bohem bir havada ise, bu temaya uygun bir aksesuar seçimi yapmak doğru olacaktır.
  • Gelinlik aksesuarlarının boyutu da önemli. Örneğin, eğer gelinliğiniz oldukça süslü ise, aksesuarlarınızın da ters orantıda olması uygun olacaktır. Parçadan bütüne çalışmak önemli. Her şeyi parça görmek ama bütüne odaklanmanız gerekmektedir. Ancak, eğer gelinliğiniz daha sade bir tasarıma sahipse, aksesuarlarınızın da bu sade tasarıma uygun olması doğru olacaktır. Sade gelinlik için öne çıkan aksesuar seçimi tercih sebebidir.
  • Gelinlik aksesuarları seçiminde en önemlisi, aksesuarların gelinliğinizi tamamlayarak güzelleştirmesi ve sizi daha da özel hissettirmesidir. Bu nedenle, gelinlik aksesuarları seçiminde kendinizi rahat hissettiğiniz ve güzel göründüğünüz aksesuarları tercih etmelisiniz.

5. Gelin Buketi

Gelin buketlerini, gelin ruhuna heyecan katan romantik detay olarak görüyorum. Kimi insan elinde bir şey taşımayı sevmez bu yüzden şart olarak görmüyorum. Fakat fotoğraf çekimlerinde buketiniz ya da 1 dal çiçeğiniz bulunmalı.

  • Gelin buketinin renkleri ve tasarımı düğünün temasına uygun olmalıdır. Örneğin, eğer düğünün teması sonbahar tonlarında ise, gelin buketinin de bu renkleri içermesi uygun olacaktır.
  • Gelin buketinin boyutu ve ağırlığı da önemli. Buket çok büyük ve ağır olmamalı, çünkü gelin, buketi taşıyacağı için buketin rahat bir şekilde tutulabilmesi önemli.
  • Gelin buketinin içeriği de önemli. Buketin içinde olması düşünülen çiçeklerin mevsimine uygun olup olmadığına dikkat edilmeli. Eğer buketin içinde mevsim dışı çiçekler varsa, buketin fiyatı yükselebilir ve buketin kalitesi de düşebilir. Bu nedenle, mevsimine uygun çiçekler tercih edilmelidir.

Gelinlerimin tercih ettiği çiçek tasarımcısına buradan göz atabilirsiniz.

Ebru kalkan, ebru kalkan çiçek tasarımcısı, kadın girişimci, Ebru kalkan flower art & bridal accessories, çiçek tasarımcısı, gelin buketi, Gelin Hazırlıklarına ne zaman başlanmalı, gelin hazırlıkları,Düğün Hazırlıklarına Ne Zaman Başlanır ve Süreç Nasıl İlerler, düğün mekanı, yaz mı, kış mı, düğün konsepti, düğün günü, düğün organizasyonu, mevsime göre düğün, hangi mevsimde düğün yapılır, düğün sezonu, istanbul düğün fotoğrafçısı, stories of couple, ve senin hikayen, sonbahar mevsimi, sonbahar tonları, yedigöller, sonbahar, kış mevsimi, kış renkleri, kış düğünü, kış düğün organizasyonu, mevsimler, mevsim geçişleri, after party, chapters,

6. Gelin Saç & Makyajı için Kuaför Seçimi

Kuaför seçimi sizi tamamlayan son nokta diye düşünüyorum. Ünlü bir kuaför seçiminden ziyade, sanatını güzel ortaya koyabilen ve iletişimi ile sizi rahatlatan butik işletmeleri tercih etmenizi öneririm. Size, ilk başta fiyat teklifi sunuyorsa uzak durun! Ama hal hatır sorup sizinle konuştuktan sonra sizin talebiniz doğrultusunda teklifini iletiyorsa onunla sorunsuz çalışabilirsiniz. Benim için fiyat teklifinden önce, benimle kurduğu iletişim şekli daha önemli.

Düğün kararı aldığımızda, ben kuaför araştırırken birçok yer ile görüştüm. Ünlü olarak bilinen isimlerle de görüştüm. Düğün çalışmaları hakkında bilgi almak istediğimi ilettiğimde ilk söyledikleri fiyatları oldu hep. Halbuki fiyatından önce, nasıl bir hizmet sunuyor olduğunu bilmek istemiştim. Bu yüzden iletişim çok önemli. Bizler nasıl ki sizlere, bir merhabayı çok görmeyin diyorsak size hizmet verecek olan bizlerin de sizi tebrik etmesi ve nasılsınız diye sormasını tercih ediyorum. Hizmet aldığımız ve hizmet verdiğimiz sektörde iletişim çok önemli.

Şans eseri adını o güne kadar hiç duymadığım ” Özer Tayfun Wedding ” e mesaj attım ve Özer abi tarafından geri arandım. Kuaförüne davet etti ve yüz yüze görüşmek istedi. Eşimle birlikte gittim. Çay söyledi ve sürecimizin nasıl ilerlediğini, tarihimizi, gelinlik aksesuar ve modelini sordu. Makyözü Şükran abla ile birlikte önce tarzımı ve beni tanıdı. Sonra ben bilgi istedim ve düğün hazırlığımın en başında kuaförümle anlaştım. Bence aldığım en doğru karardı. Bu yüzden diyorum sevgili gelinlerim, sizinle direk ticari konuşanla değil, sizi değerli hissettiren bir işletme ile anlaşma sağlayın.

Şimdi gelelim seçerken iletişim dışında nelere dikkat etmelisiniz konusuna:

  • Düğün kuaförü seçiminde, en iyisi size en uygun olan biriyle çalışmak olacak.
  • Düğününüzün ne zaman ve nerede gerçekleşeceğini düşünerek, o bölgede iyi bir kuaför arayın.
  • Düğün stilinizi ve istediğiniz tarzı düşünerek, size en uygun olan bir kuaför bulmaya çalışın.
  • Kuaförlerin önceki işlerini inceleyerek, onların tarzını ve kalitesini değerlendirebilirsiniz.
  • Kuaförler hakkında araştırma yaparak, onlar hakkında yapılan yorumları okuyarak, en iyisi için karar verebilirsiniz.

Sektörde beğendiğim kuaför ve make-up artistlerini öneri olarak burada bulabilirsiniz. ” Tesettürlü gelinlerimde gönül rahatlığı ile tercih edebilir. “

Sizinle paylaşacaklarım şimdilik bu kadar. Aklınıza takılan ya da sizin de eklemek istediğiniz deneyimleriniz varsa yorum olarak paylaşabilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like

Heybeliada da Başlamış Bir Aşk Hikayesi

Heybeliada da Başlamış Bir Aşk Hikayesi

Heybeliada da başlamış ve evlilikle taçlanmış bir aşk hikayesi bırakıyorum buraya. Ben fotoğraflarken çok keyif aldım. Umarım sizlerde okurken ve fotoğraflara bakarken keyif alırsınız. Çekim günü sevgili Serenay'ın yanında ikinci fotoğrafçı olarak gitmiştim....

Bekarlığa Veda Partisi için 9 Farklı Konsept Önerisi

Bekarlığa Veda Partisi için 9 Farklı Konsept Önerisi

Bekarlığa veda partisini kim sevmez? Hem damat adaylarının hem de gelin adaylarının en sevdiği eğlence türüdür. Damat beyler genelde bu tarz bekarlığa veda organizasyonlarını kendileri yapmazlar. Onların yerine sağdıçları organize ederler. Ama gelinlerde durum genelde...